Om Saava

Home / Om Saava

Om SAAVA

SAAVA, som står för Swedish Animation and Visual Arts, är en ideell animationsförening som grundades år 2008. Syftet var att skapa en förening som vänder sig till alla som arbetar med, utbildar sig inom eller har ett intresse för animation och att försöka stärka och synliggöra svensk animation.

Ett utav initiativen som SAAVA startade var Animationsbaren i Stockholm som numera drivs utav Cinematic. Ett populärt event där folk inom industrin möts upp och minglar, som även har liknande evenemang i Malmö och Göteborg.

Under 2018 fyllde Saava 10 år, och det firade vi med en animationsdag. Bland annat presenterade vi olika animationstudios, utbildningar, föreläsningar och höll i filmvisningar. En av gästerna var Réka Bucsi, känd för bl.a hennes kortfilm LOVE. Under 2020 började vi även anordna föreläsningar på distans med gäster som bl.a Ricky Earle och Alexander Guldies. Vi arrangerar återkommande mingel, bland annat runt jul och vår.

Kolla gärna in vår blogg för att se vilka evenemang som äger rum runtom i Sverige!

Saava is a democratic organisation (förening in swedish), which means that you can affect what the organisation does through the annual meeting as long as you are a member. You can read more on our current statutes here. If you want to support what we do you can become a paying member here, or support us through your time by becoming a volunteer here. You can always contact us at info@saava.se if you have any questions or thoughts.

SAAVA idag

SAAVA stöttar Sveriges animationsindustri genom att skapa möjligheter för våra medlemmar runt om i Sverige att ses för att nätverka, dela med sig av olika erfarenheter och att inspireras och utvecklas. Genom dessa mötesplatser hjälper vi till att stärka svensk animation.

Vi har arrangerat evenemang så som filmvisningar, animationsstafetter, animationsseminarium, workshops, föreläsningar och andra tillfällen för oss att ses för att mingla och nätverka.

Utöver dessa evenemang så har vi en representant som sitter i nomineringsjuryn för guldbaggen under kategorin VFX och vi för konversationer med ledande organisationer inom animation i Sverige.

Vi har även en Facebookgrupp och en Discord-kanal där alla inlägg & kommentarer som rör animation är varmt välkomna.